ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2021 ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

   30 Μαΐου 2021

Τελέσθηκε, Κυριακή 30 Μαΐου, κοινό μνημόσυνο των θυμάτων της Άλωσης της Πόλης και της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αγία Τριάδα Ν. Φιλαδέλφειας χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Ηλιάκη και της Ένωσης Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Στεφάνι κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ.

«Μόνο με την ενότητα, χωρίς διχασμό, χωρίς διχόνοιες μπορεί ο Ελληνισμός να πάει μπροστά», τόνισε στον λόγο του ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης, ενώ προηγουμένως ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. ΓΑΒΡΙΗΛ για την θλιβερή επέτειο της Άλωσης της Πόλης.

«Ξεκληρίστηκε μια γενιά ολόκληρη, όμως ο Πόντος έζησε, ο Πόντος ζει. Έπεσε το Βυζάντιο, αλλά το Βυζάντιο ζει. Βυζάντιο μετά το Βυζάντιο. Πόντος μετά τον Πόντο. Γιατί; Γιατί αντέξαμε. Γιατί αντέχουμε. Και αντέχουμε γιατί πιστεύουμε στον Θεό» είπε στην συνέχεια ο πατέρας Τιμόθεος και πρόσθεσε ότι: «Το Γένος αυτό είναι ιδιαίτερα ευλογημένο. Ότι και να μας τύχει προχωράμε με το κεφάλι ψηλά… Μπορεί να είμαστε μικρό κράτος είμαστε όμως τεράστιο σαν Έθνος. Η οντότητα η κρατική μπορεί να σκλαβωθεί, η οντότητα η εδαφική μπορεί να είναι μικρή, είναι όμως πελώριο και αλώβητο το πνεύμα, το πνεύμα της Ρωμιοσύνης. Μ’ αυτό το πνεύμα προχωράμε… πάντα με το κεφάλι ψηλά… Από πού κρατήθηκε η Ρωμιοσύνη; Τι ήταν αυτό που την έκανε να προχωράει με το κεφάλι ψηλά παρά τις συμφορές; Η Πίστη!»

Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την βοήθεια και την συμμετοχή στον δίσκο του Μνημόσυνου την πρεσβυτέρα του πατρός Κωνσταντίνου.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  2023
άρνηση_παραλαβής
  2022
ιστορική_αποκατάσταση_της_γενοκτονίας_των_ελλήνων
  2021
1821_2021
  2020
μητρόπολη_και_αργοναύτες_στο_πλευρό_των_αρμενίων_του_αρτσάχ
  2019
παραδοσιακά_κάλαντα_του_πόντου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2021 ΚΟΙΝΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να κάνετε εγγραφή στο «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ή τις όποιες παρατηρήσεις και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας (απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο):

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται από την ιστοσελίδα argonautes-nfx.gr 2019-2023.