ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2021 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ

   14 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά την απομάκρυνση του μηχανήματος με την προτομή του Κεμάλ. Στις φωτογραφίες βλέπετε την προτομή του Κεμάλ στο μηχάνημα τουρκικής προελεύσεως, το οποίο βρίσκεται στον Σταθμό Λαρίσης, και το πως είναι τώρα.

Αναλυτικά όλη η επιστολή έχει ως εξής(*):

ΠΡΟΣ: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Πρωθυπουργό.

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ.

Διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση του Έθνους και 99 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, ξαναζήσαμε μια νέα Εθνική Καταστροφή μέσω των πυρκαγιών στα δάση μας. Βλέπαμε την Ελλάδα να φλέγεται και τους συμπατριώτες μας να εκκενώνονται και να απομακρύνονται ακόμη και δια θαλάσσης από τις εστίες τους. Η Ελλάδα να καίγεται, όπως τότε στα παράλια της Σμύρνης μας.

Είμαστε σίγουροι ότι ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ θα ξαναφτιάξουμε αυτό που μας κατέστρεψαν. Θα τιμωρήσουμε όσους αποπειράθηκαν να μας καταστρέψουν και θα ξαναδημιουργήσουμε το περιβάλλον που μας αφαίρεσαν.

Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας ιδρύθηκε 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων (19 Μαΐου 1919). ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ είμασταν και τότε, όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ, όταν σαλπάραμε με την ΑΡΓΩ, πριν 3.000 χρόνια, σε εκείνα τα μέρη που πλημμύρισαν με τις Τέχνες και τα Γράμματα των προγόνων μας και γέμισαν Φως όλη την Οικουμένη! Όπως και τότε έτσι και τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαζί τραβάμε κουπί, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι συνεχώς να θέλουν να μας διχάσουν.

Αν και η Γενοκτονία των Ελλήνων ξεκίνησε πολύ νωρίτερα με καταληκτική ημερομηνία εκείνης της Καταστροφής της Σμύρνης ο Έλληνας ποτέ δεν ξεχνά τον εκτελεστή του, στο όνομα του Μουσταφά Κεμάλ Πασά.

Πόσο προκλητικό όμως είναι, 100 χρόνια μετά, οι πρώτες γενιές εκείνων που σώθηκαν από την σφαγή και ζουν στην Αθήνα, και στα περίχωρά της, να θέλουν να ταξιδέψουν από τον Σταθμό Λαρίσης στην Μακεδονία, στην Θράκη, για να επισκεφθούν τα χωριά τους (παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής) να χρειάζεται να «ταΐσουν» τον Κεμάλ με κέρματα για να αγοράσουν μάσκες και αντισηπτικά; Ο κάθε Έλληνας, ακόμη και ο Αξιωματικός –μέχρι τον απλό στρατιώτη– που θα περάσει από δίπλα του ή θα το χρησιμοποιήσει πηγαίνοντας στον προορισμό του. Τον σφαγέα που πούλησε για λίπασμα τα οστά των προγόνων μας να τον «ταΐζει», τώρα, ο Έλληνας με κέρματα για να πάρει μαντιλάκια για να σκουπίσει τα χέρια του; Είναι τυχαία η τοποθέτησή του εκεί 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση;

Ο λόγος για το μηχάνημα, τουρκικής προελεύσεως, που βρίσκεται στον Σταθμό Λαρίσης όπου στην υποδοχή των κερμάτων υπάρχει ανάγλυφη προτομή του Κεμάλ (συνημμένες φωτογραφίες). Φυσικά δεν γνωρίζουμε αν έχουν τοποθετηθεί και σε άλλα σημεία στην Επικράτεια, πόσα και με τί περιεχόμενο (γι' αυτό και το κοινοποιούμε παντού).

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως προς πάσα κατεύθυνση και αρμόδια Αρχή και ζητούμε την άμεση αφαίρεση του τουρκικής προελεύσεως μηχάνημα που βρίσκεται εντός του Σταθμού Λαρίσης με την προτομή του Κεμάλ (και όπου αλλού), στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων, και την δημόσια συγγνώμη της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που επέτρεψε να τοποθετηθεί. Δεν ανεχόμαστε και δεν θα δεχτούμε καμία προσβολή κατά των προγόνων μας να περνά απαρατήρητη και αδιάφορη. Την ίδια διαμαρτυρία θα κάναμε είτε ήταν για τον Χίτλερ ή τον Στάλιν και οποιουδήποτε άλλου που έπραξε εγκλήματα κατά του Ελληνικού Έθνους.

Με λύπη μας, παρά τα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, βλέπουμε ότι παραμένει στη θέση του. Θα δεχτούμε ότι αγνοήθηκε λόγω στο ότι όλα τα βλέμματα ήταν και είναι στραμμένα στις σκόπιμες καταστροφικές πυρκαγιές! Φρόντισαν, όμως, κάποιοι να βάλουν «φερετζέ» στην προτομή του Κεμάλ ένα αυτοκόλλητο από τα «ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ», όπως γίνεται και με την διαστρέβλωση της Ιστορίας μέσω των σχολικών βιβλίων αλλά και της προπαγάνδας μέσω των ιδιωτικών καναλιών με τουρκικές σειρές!

Με την επί τόπου αυτοψία μας και στην συνέχεια τόσο με τηλεφωνική όσο και με γραπτή επικοινωνία με την εταιρεία «ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ» το αυτοκόλλητο αφαιρέθηκε. Τώρα η προτομή δεν φαίνεται.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΩΫΣΙΑΔΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ.

ΣΟΦΙΑ ΒΡΕΤΤΕΑ, ΑΝΤΠΡΟΕΔΡΟΣ.

   (*) ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ (7 MB)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  2023
άρνηση_παραλαβής
  2022
ιστορική_αποκατάσταση_της_γενοκτονίας_των_ελλήνων
  2021
1821_2021
  2020
μητρόπολη_και_αργοναύτες_στο_πλευρό_των_αρμενίων_του_αρτσάχ
  2019
παραδοσιακά_κάλαντα_του_πόντου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2021 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να κάνετε εγγραφή στο «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ή τις όποιες παρατηρήσεις και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας (απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο):

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται από την ιστοσελίδα argonautes-nfx.gr 2019-2023.