ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ

   5 Δεκεμβρίου 2020

Το 1915 ξεκίνησαν οι μαζικότερες εκτελέσεις Αρμενίων από τους Τούρκους και συγχρόνως οι μαζικές διώξεις των Ποντίων. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο εξοντώθηκαν συνολικά. Το δεύτερο κύμα διώξεων κατέληξε και στην γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο με 350 χιλιάδες νεκρούς. Μετά ήρθε και η Καταστροφή.

Αρτσάχ (σήμερα): Πάνω από 3.000 νεκροί στρατιώτες, νέα παιδιά που έπεσαν ηρωϊκά για την πατρίδα τους. Χιλιάδες οι τραυματίες, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι. Πολλοί από αυτούς κρατούμενοι, όπως ακριβώς και με τους αγνοούμενους της εισβολής και παράνομης κατοχής στην Κύπρο μας. Δεκάδες οι εκτελέσεις, οι βασανισμοί και οι προσβολές των άψυχων σωμάτων τους. Πάνω από 100.000 οι εκτοπισμένοι από τα πατρώα εδάφη. Εκατοντάδες ορφανά!

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από αυτή...

Πριν λίγες ημέρες, οι Αρμένιοι του Αρτσάχ, με ότι μπορούσαν να φορτώσουν στα οχήματά τους, ξεκινούσαν προς την ενδοχώρα για να προστατευθούν, βάζοντας φωτιά στα σπίτια τους για να μην πέσουν στα χέρια του εχθρού. Ξανά διωγμός, ξανά πογκρόμ.

Η Νέα Φιλαδέλφεια της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως δεν θα έπρεπε να ξεχνά. Δεν θα έπρεπε να ξεχνά τα σεπτεμβριανά του 1955. Πόσο μάλλον ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή, οι πρόσφυγες….

Η Ένωση Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, όμως, βρέθηκε στο πλευρό των Αρμένιων αδερφών μας (μακάρι να μην χρειαζόταν να φτάσουμε σ' αυτό το σημείο).

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ που ανταποκρίθηκε στην έκκλησή μας να συγκεντρώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια για το Αρτσάχ. Ότι υπήρχε στο Κέντρο Ιματισμού «Ο ΧΙΤΩΝ» διατέθηκε γι' αυτό τον σκοπό. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά την υπεύθυνη του Κέντρου κα Τία Σκουρτέλη που επί δύο μέρες συσκευάζαμε, μαζί, την από κοινού αποστολή. Είχαμε πάει με επτά κούτες και θα είμασταν ευτυχισμένοι αν γεμίζαμε τις μισές έτσι ώστε συμβολικά, μαζί με την προσφορά των μελών μας, να βάζαμε ένα λιθαράκι στην ανθρωπιστική βοήθεια. «Θα χρειαστείτε φορτηγό», μας είπε η κα Σκουρλέτη, και μείναμε άφωνοι!

Ευχαριστούμε, επομένως, και όλους εκείνους τους ανώνυμους συμπολίτες μας που βοηθάνε και προσφέρουν στο Κέντρο Ιματισμού «Ο ΧΙΤΩΝ». Ευχαριστούμε την οικογένεια από την Νέα Ιωνία για τα ρούχα που μας έδωσε και φυσικά τα μέλη του Συλλόγου μας για την έκτακτη εισφορά τους στο να αγοράσουμε αναπηρικά καροτσάκια, πατερίτσες και μπαστούνια για τους πολυτραυματίες στρατιώτες του Αρτσάχ.

Ευχαριστούμε, επίσης, την φίλη Σογίκ Μπαμπογλιάν και τους εθελοντές για την θερμή υποδοχή τους στο Αρμένικο Σχολείο Ν. Κόσμου «Αγκοπιάν», όπου και παραδώσαμε την ανθρωπιστική βοήθεια!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,

ο Πρόεδρος,

Χρήστος Α. Μωϋσιάδης.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΤΣΑΧ
Στηρίζουμε_το_Αρτσάχ

   26 Οκτωβρίου 2020

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τα αδέλφια μας τους Αρμένιους στον ηρωϊκό τους αγώνα κατά του εχθρού η Πρεσβεία της Αρμενίας στην Ελλάδα έχει κάνει γνωστή την κοινή απόφαση για παγκόσμια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων “We are Our Borders. All for Artsakh”. (Είμαστε τα σύνορά μας. Όλοι για το Αρτσάχ.)

Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τις δωρεές σας στον τραπεζικό λογαριασμό της ελληνικής θυγατρικής Hayastan All-Armenian Fund.

Παρακαλείσθε να αναφέρετε κατά τη μεταφορά

• Όνομα / Επώνυμο

• Ο Σκοπός της δωρεάς στα Αγγλικά:

We Are Our Borders All for Artsakh

"Χαϊαστάν" Παναρμενική Οργάνωση Αλληλεγγύης

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τραπεζικός Λογαριασμός: 5195-050350-189

IBAN: GR 410172195000 - 5195-050350-189

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

  2023
άρνηση_παραλαβής
  2022
ιστορική_αποκατάσταση_της_γενοκτονίας_των_ελλήνων
  2021
1821_2021
  2020
μητρόπολη_και_αργοναύτες_στο_πλευρό_των_αρμενίων_του_αρτσάχ
  2019
παραδοσιακά_κάλαντα_του_πόντου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να κάνετε εγγραφή στο «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ή τις όποιες παρατηρήσεις και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας (απαραίτητα ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο):

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ

Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται από την ιστοσελίδα argonautes-nfx.gr 2019-2023.