ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ...

ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ (1925): Ο Ιωσήφ Μωϋσιάδης, από το Τσελέπ της Σεβάστειας, στον γάμο του με την Χριστίνα Ποτσολίδου. Ήρθε μαζί με τον πατέρα του Ανδρέα (του Γεωργίου) από τον Πόντο στις 17 Ιανουαρίου 1925. Με αριθμό δηλώσεως [142451] εγκαταστάθηκε στο Καπνοχώρι (πρώην Γενή-Μαχαλέ), της κοινότητας Τριποτάμου (πρώην Φαναρλή), Κιλκίς.

Το «Ονομαστικόν Ευρετήριον Αγροτών Προσφύγων» συνεχώς εμπλουτίζεται! Προς το παρόν μπορείτε να αναζητήσετε (πάνω πλοήγηση) από το [ Α-Ω ] το γράμμα «Μ» και να δείτε όλες τις οικογένειες με το επώνυμο «Μωϋσιάδης»! Επίσης επιλέγοντας την [ Περιοχή Εγκατάστασης ] και τα [ Πατρώα Εδάφη ] θα βρείτε πόσοι από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στον ίδιο συνοικισμό αλλά και πόσοι κατοικούσαν στα ίδια μέρη, για πάνω από 3.000 χρόνια!

Το «Ονομαστικόν Ευρετήριον Αγροτών Προσφύγων» συνεχώς εμπλουτίζεται! Προς το παρόν μπορείτε να αναζητήσετε (πάνω πλοήγηση) από το [ ] (Α-Ω) το γράμμα «Μ» και να δείτε όλες τις οικογένειες με το επώνυμο «Μωϋσιάδης»! Επίσης επιλέγοντας την [ ] (Περιοχή Εγκατάστασης) και τα [] (Πατρώα Εδάφη) θα βρείτε πόσοι από τους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στον ίδιο συνοικισμό αλλά και πόσοι κατοικούσαν στα ίδια μέρη, για πάνω από 3.000 χρόνια!

Για να κάνουμε την αναζήτηση του Ευρετηρίου πιο χρήσιμη την χωρίσαμε στις τρεις παραπάνω κατηγορίες πλοήγησης:

Α. ΑΠΟ ΤΟ Α-Ω [ ]

Εδώ θα βρείτε ξεχωριστούς πίνακες με τα ίδια oνοματεπώνυμα. Έτσι θα μπορέσετε, δηλαδή, να βρείτε πόσοι για π.χ. Μωϋσιάδηδες ήρθαν από την Ανατολία και από πού, αλλά και πού εγκαταστάθηκαν στην Μητέρα Πατρίδα.

Β. ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ [ ]

Πίνακες με το πόσοι και ποιοί πήγαν για παράδειγμα στο χωριό Καπνοχώρι του Τριποτάμου Κιλκίς, και από πού ήρθαν.

Γ. ΠΑΤΡΩΑ ΕΔΑΦΗ [ ]

Ο αριθμός των οικογενειών, που σώθηκαν από την Γενοκτονία, σε πίνακες ανά μέρος καταγωγής.

Το Ευρετήριο ξεκινά με το ονοματεπώνυμο «Μωϋσιάδης» μιας και ο συντελεστής του έργου, Πρόεδρος και Ιδρυτής της Ένωσης Ποντίων «Αργοναύτες» φέρει το ίδιο επίθετο.

Ζητούμε και προσμένουμε την βοήθεια όλων των Ελλήνων για να μας πληροφορήσουν και να μας υποδείξουν τα τυχόν λάθη (από τις δικές τους πηγές) που έχει η αρχική έκδοση του 1928, και να μας διαθέσουν ότι πολύτιμο αρχείο έχουν για να το δημοσιεύσουμε μαζί με το όνομα της οικογένειάς τους. Κάτι που μπορείτε να δείτε στου Ιωσήφ Μωϋσιάδη!

Ακολουθείστε μας τόσο στα «Κοινωνικά Δίκτυα» όσο και στο «Ενημερωτικό Δελτίο» για να λαμβάνετε αμέσως ότι καινούργιο ανεβαίνει! Mπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο argonautes.nfx@gmail.com και στο 690 960 8894.

Με ιδιαίτερη τιμή,

Χρήστος A. Μωϋσιάδης

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «Αργοναύτες» Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.

Εκδότης – Δημοσιογράφος και Επιμελητής του Ηλεκτρονικού Ονομαστικού Ευρετηρίου Αγροτών Προσφύγων.

ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Στείλτε μας την ηλεκτρονική σας διεύθυνση για να κάνετε εγγραφή στο «ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» ή τις όποιες παρατηρήσεις και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίσατε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας:

 ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ!